РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кирил Петков: Актуализацията на бюджета трябва да е готова до края на месеца

Публикувано на:

"Ще обсъдим нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват 22 мерки до края на годината. Трябва много ясно всяко едно министерство да бъде запознато и да имаме стройна програма. Очакваме средствата от ЕС да дойдат навреме с правилните реформи. Обсъдихме и много ясна програма за актуализацията на бюджета и фокуса ни е тази актуализация да се случи до края на този месец и от 1 юли да имаме нов бюджет". Това каза премиерът Кирил Петков преди редовното заседание на Министерски съвет. Той уточни, че днес трябва да се финализира решението за дерогацията за руския петрол за България до края на 2024 г. 

"Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се качва цената на горивото", заяви Петков. 

"Днес на оперативно заседание вицепремиерът Калина Константинова ще ни даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани в различните етапи", добави премиерът.

снимка: БГНЕС

Вижте още