РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Концерт на Вокалната студия на Маестра Стефка Минева в операта

Публикувано на:

На 26 май от 18:00 часа във фоайето на Операта се организира Концерт на Вокалната студия на Маестра Стефка Минева. Именитата ни оперна прима и Почетен гражданин на Стара Загора от 1999 г. Стефка Минева от 2016 г. е вокален консултант на артист-хористи от Старозагорската опера. На 27 септември 2017 г. бe първият концерт на студията, който показа добрите резултати от съвместната творческа дейност.

„Моята работа с артистите от хора, започна случайно с малка закачка между мен и диригента на хора Младен Станев", сподели Стефка Минева. "Никога не съм си представяла, че мога да вляза дори в ролята на вокален консултант, не на вокален педагог, което е твърде отговорна професия. Помислих, че мога да помогна с това, което съм научила през годините на творческата си реализация от нашите диригенти, от работата ми в чужбина и малко по малко, с доверие от едната и другата страна започнахме да работим. Работихме повече интерпретация. Искам да им внуша да правят музика, а не само да пеят тонове. Да правят музика! Това е най-хубавото нещо, което певецът може да поднесе на публиката и най-вече на себе си. Постепенно от 2-3 човека класът стана по-голям и стигнахме до концертно изпълнение с доста ангажираща програма. Похвално е това, че моите артист-хористи имат желание да работят, защото това се отразява след това в работата им в хора. Получава се по- високо качество на изпълнението“, категорична е маестрата. 

Стефка Минева е родена е в семейството на музиканти – Миньо Минев и сопраното Йовка Бунарджиева-Минева, едни от основателите на Старозагорска опера. Завършва Вокалния факултет на Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София в класа на проф. Сима Иванова, а по-късно при проф. Илия Йосифов (1968-1972). Дебютира на старозагорска сцена през 1972 г. в ролята на Берта от „Севилския бръснар“ от Джоакино Росини. 

Концертът е с вход свободен!

Преди началото му, от 17.30 часа, във фоайето на Държавна опера Ст.Загора ще се открие изложбата на Минка Добрева "Страст".

Вижте още