РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Тодор Иванов е избран за председател на Районен съд – Гълъбово

Публикувано на:

Съдийската колегия на ВСС избра Тодор Иванов за административен ръководител – председател на Районен съд – Гълъбово.

Иванов има над 6 години юридически стаж в органите на съдебната власт, като преди това е бил помощник-следовател в Окръжна следствена служба – Стара Загора, дознател в ОД на МВР гр.Стара Загора и адвокат. На 01.08.2016 г. е назначен като „прокурор“ в Районна прокуратура – Гълъбово, а от 01.01.2020 г. е преназначен на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора. Кандидатурата му е подкрепена от общото събрание на съдиите при Районен съд – Казанлък, в което участват и магистратите от Районен съд - Гълъбово.

Тодор Иванов кандидатства за длъжността, мотивиран от доброто познаване на спецификата на съдебния район, натрупания опит, изградените административни умения при осъществяване на функции на административен ръководител и лични качества като диалогичност, дисциплина, системност, колегиалност и други. Във връзка с откритата процедура за обединяване на Районен съд – Гълъбово чрез вливане в Районен съд – Раднево, при изслушването му, той изложи становище, че трябва да бъдат решени проблемите с натоварването и с кадровата обезпеченост на съда. Като основна цел си поставя устойчивото развитие на институцията и надграждане на постигнатото.

Подкрепа за кандидатурата на Тодор Иванов заявиха Боян Новански и Севдалин Мавров - членове на ВСС, и Боян Магдалинчев – представляващ ВСС, които отбелязаха професионалните качества на кандидата и неговата достойна позиция в подкрепа на институция, за която е открита процедура за преструктуриране.

 

 

Вижте още