РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Спящата красавица се е смалила и е станала дете: Всичко е възможно на сцената на операта

Публикувано на:

Искате ли да видите как Спящата красавица се е смалила и е станала дете, което танцува досущ като истинска балерина? Може ли един цял спектакъл, който сте гледали на сцената на Държавна опера-Стара Загора, изпълнен даже с оркестър на живо, да се смали и стане като спектакъл в приказна музикална кутия?

Да, всичко може на сцената на Държавна опера-Стара Загора! Скоро ще видите една уникална версия за деца на знаменития балет на П.И.Чайковски. Хореографията е на балетните артисти Ивелина Николова, Богдана Сергеева, Александър Марков, Калин Любенов, които танцуват в „голямата” версия на балета. Адаптацията на текста и режисурата са на Йова Петкова, ръководител на Детско-юношеска студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора. Красивите костюми, създадени специално за този спектакъл, са на Теодора Джамбазова, автор на костюмите във всички постановки на студията.

В „малката” версия на балета ще участва и Вокалната група към Детско-юношеската студия за опера и балет. За да е още по-интересно, младите артисти ще пеят и ще разказват историята – една от вечните приказки на детството. Текстът на песните е на Боряна Петрова, а вокални педагози са Инна Андреева и Боряна Петрова.

В представлението гениалният церемониалмайстор Каталабют ще приветства публиката в света на крале и кралици, придворни и прислуга и разбра се - прекрасни феи.

Но една грешка ще изправи героите ни пред изпитание. На кръщенето на малката принцеса Аврора, дългоочакваното дете на кралската двойка, Каталабют е забравил да покани фея Карабос! Ще успее ли кръстницата на Аврора - фея Люляк, да успокои отмъстителната Карабос или съдбата на кралството ще е обречена завинаги?

И да знаете, и да не знаете края на приказката, ще ви бъде безкрайно интересно да присъствате на представлението на младите таланти от ДЮСОБ при Държавна опера-Стара Загора! 

Премиерата на „Спящата красавица” за деца е на 19 май от 19:00 часа и на 20 и 23 май от 11:00 часа в Държавна опера-Стара Загора.

Вижте още