РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Няма почивен ден за изкуството на артистите от Държавна опера-Стара Загора

Публикувано на:

На 14 май /събота/ балерините и балетистите на Държавна опера - Стара Загора ще участват в две събития, на които основен организатор е Община Стара Загора.

В 16:30 часа на сцената в Парк „Артилерийски” е първото участие на талантливите млади артисти от балета, които ще се включат в програмата на първия по рода си спортен празник за тийнейджъри „SporTeen Day”.

От 21:00 часа в Лапидариума на Регионален исторически музей всички, посетители на събитията в програмата на Европейска нощ на музеите могат да се насладят на 30-минутна програма на Балета на Държавна опера-Стара Загора, която включва откъси от балетите:

  1. Розово Адажио от Спящата красавица - Аврора – Анелия Димитрова; кавалери – КаитоТакахаши, Джоузеф Райт, Джоузеф Пеналоза, Фиорди Лоха
  2. My way /Sinatra/ - ФредерикоПинто
  3. Испански танц от Лебедово езеро – Ивелина Николова, Ромина Славова, Богдана Сергеева
  4. Young at heart /Sinatra/ - Анелия Димитрова, ФредерикоПинто
  5. Гето – дует равин и Душа – Кармен Демирташ, КаитоТакахаши
  6. Гето – Финал – Равин и Душа:КаитоТакахаши, Кармен Демирташ; Приятели:ФиордиЛоха, Ивелина Николова, Джоузеф Райт, Богдана Сергеева; Равини: Джоузеф Пеналоза, Калин Любенов, Андреас Лабнър; Сара и Давид:Анелия Димитрова, ФредерикоПинто

В 19:30 часа, в Музея, на 4-то ниво са изпълненията на трио „Арте +”, съставено от музиканти от оркестъра на Операта.

Също от 19:30 часа в залата на Операта е камерният концерт „Полски пътешествия” - посветен на Годината на полския романтизъм. 

Вижте още