РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

На година и 9 месеца затвор е осъден обвиняем за измама

Публикувано на:

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 45-годишен мъж.  Той е признат за виновен за това, че на 24.07.2020 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага е заблудил двама души и им причинил имотни вреди в общ размер на 1350 лева  - престъпление по чл. 211 вр.с чл.209 ал.1 вр.с чл.29 ал.1във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Осъденият бил безработен и често пътувал из страната. На 24.07.2020 г. пристигнал в гр. Стара Загора. Той се разхождал в района на един от кварталите и забелязал, че се извършват ремонтни дейности - полагане на асфалт на улицата. Мъжът намерил светлоотразителен елек, облякъл го и отишъл в офиса на фирма в района. Представил се за бригадир на работниците и предложил на едно от служебните лица да положат асфалт, останал от другия обект. След проведен разговор с управителя, на мъжа били предадени 350 лв. за асфалтиране на 60 кв. м. площ пред базата на дружеството. Обвиняемият заявил, че отива да докара машините. На мястото се намирали и други лица, клиенти на дружеството. Сред тях и вторият пострадал. На него осъденият предложил да му продаде 1 тон нафта за по 1 лв. за литър. Пострадалият разполагал с парична сума в себе си, съгласил се и предал 1000 лв. Двамата отишли до база, където уж се съхранявала нафтата. Обвиняемият слязъл от колата и казал на пострадалия да го изчака, след което се отдалечил и със своя автомобил напуснал гр. Стара Загора.

На съдебното заседание той е признал вината си. Наложено е наказание от 1 година и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд - Стара Загора.

Определението на съда е окончателно.

 

Вижте още