РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Светослав Колев е част от Националната оперативна комисия на "Изправи се, България"

Публикувано на:

Светослав Колев е част от Националната оперативна комисия на "Изправи се, България". Той е получил покана преди по-малко от месец.

"Не се замислих дали да приема. Това е продължение на всичко, което се случи през изминалата година и възможността, която ми бе дадена", сподели Светослав Колев. Това е първата партия, в която той членува. На парламентарните избори през 2021 година, Колев бе водач на "Изправи се! Мутри вън!", като част от гражданската квота на Земеделски Народен съюз. Участието му в новия политически проект не изключва варианта отново да бъде кандидат от листата на ЗНС.

Новоучредената партия "Изправи се България" поиска нов социален договор и започва подписка за подкрепа на гражданите в кризата

"Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката. Стига толкова с подмяната", коментира лидерът на партията Мая Манолова пред делегатите. Тя обяви, че "Изправи се България“ е социалната партия на обикновените хора и ще се бори за пенсионерите, работещите, дребните земеделски производители, самотните майки, хората с увреждания.
Формацията няма да е като останалите политически сили, защото, вместо партийни организации, стъпва на инициативни комитети и протестни групи, които се борят за различни каузи.

"Заемам се с трудовата реформа в държавата. Трябва ни нов социален договор. Българите са работещи бедни. Докарани до бедност, въпреки труда си", обяви Манолова. Тя обясни, че новият социален договор означава стремглаво увеличаване на минималната работна заплата, но с не по-малко от ръста на цените на малката потребителска кошница; въвеждане на почасово заплащане на труда; поетапно въвеждане на четиридневна работна седмица; регламентиране на работата от вкъщи.

Партията поставя за свой приоритет също борбата с корупцията, както и опазването на зелена България.


Вижте още