РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Нов образователен център беше открит в старозагорско училище

Публикувано на:

Нов образователен център по проект „Класна стая за креативни и дигитални създатели" беше открит в XIII ОУ „Св. Паисий Хилендарски" в Стара Загора. В него са обособени пет зони, които ще дадат възможност на учениците да творят и да се обучават с използване на най-нови интерактивни технологии. Те са оборудвани със съвременното обзавеждане по специално създаден интериорен проект.

„Учениците вече ще могат да участват в конкретни дейности като роботика, състезателна математика, анимация, 3D принтиране, клубове по физика, мейкърспейс активности и др.", сподели директорът на учебното заведение Иво Радков. По проекта са закупени 3D цветен принтер Da Vinci и LEGO-роботи.

„В последните години имам удоволствието да се възхищавам на прогресивното развитие на училището. Вие работите усърдно и организирахте множество базари и инициативи в подкрепа на по-доброто училище", каза по време на откриването на новия център зам.-кметът Иванка Сотирова.

STEM образованието е насочено към изучаване на природни науки, математика и технологии, повишаване на образователните резултати, придобиване на компетентности, трайни, цялостни знания, ключови умения и нагласи, ориентирани към практиката, развитието и кариерното ориентиране на учениците и насочването им към технологични професии.

Реализира се концепция за  иновативна образователна среда за обучение. STEM центърът ще осигури подходяща творческа среда с фокус върху природните и инженерните науки, математиката и технологиите за всички планирани обучителни дейности. Обособените пространства ще подпомогнат социалното общуване, ще изиграят важна роля за бъдещата реализация на учениците и ще са ключов момент в обучението на деца със специални образователни потребности.

Вижте още