РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Литературните акорди на Георги Връбчев озвучават арт фоайето на Радио Стара Загора

Публикувано на:

Арт фоайето на Радио Стара Загора посреща писателя Георги Връбчев, който гостува в града със сборника разкази „Акорди“. Книгата ще бъде представена на 27-ми април - сряда, от 18:00 часа. Модератор на творческата среща е Станислава Раянова от Радио Стара Загора.

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.

Последната книга на Георги Връбчев - „Акорди”, събира петнадесет проницателни истории, които подчертават, както естетическия вкус на автора към различни музикални жанрове, така и разбирането му за същността на човешките отношения.

Четири от разказите, включени в новия сборник, имат международни награди от престижни литературни конкурси в Италия и Израел.

Майстор на перото, Връбчев завладява читателите с таланта си да разказва увлекателни истории с внезапни обрати, които вълнуват, трогват и докосват най-фините струни от човешката душа, като преодоляват очевидните различия в гледните точки на персонажите.

Юридическата професия помага на писателя да погледне през призмата на ежедневните обстоятелства, житейските събития и универсалните истини, които често променят неочаквано живота и съдбата на хората.

Никак не е случайно, че някои от персонажите в разказите имат по-голяма вяра от останалите, като така намират своя светъл път по пътя, а за други - надеждата все още съществува, въпреки че прилича на невъзможен избор в контекста на настоящето.

Такава е реалността, вдъхновяваща творчеството на Георги Връбчев, наследил писателския си талант от дядо му по бащина линия. 

Георги Връбчев е член на Съюза на българските писатели, като пише както проза, така и поезия. Автор е на книгите „Някъде...там...някъде“ и „Заветът на викинга”, преведена на английски език. Писателят е на път да издаде нов роман през това лято.

Личен сайт на Георги Връбчев: https://vrubchev.com/

Вижте още