РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Валентина Бонева: Старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат нейн председател

Публикувано на:

„Време е ръководството на организацията ни да се поеме от по-младите ни другари – хора в активна възраст, със своя професионална биография и обществен авторитет. Убедена съм, че старозагорската организация на БСП има много достойни личности, които могат и ще се справят с отговорността да бъдат неин ръководител", каза председателят на БСП в Стара Загора Валентина Бонева. Тя  подаде оставка на провелото се на 18 април заседание на Общинския съвет на БСП.

Валентина Бонева подаде оставка

„Основният ни акцент е подготовката на местните избори през 2023г. Готвейки се за този вот е важно новият лидер и екипът му да имат свободата да разгърнат идеите и вижданията си за участието на БСП в местната власт. От своя страна продължавам да работя в организацията и ако мога да съм полезна с опита си – ще го правя във всеки един момент", заяви Бонева.

Изборът на нов председател ще се проведе на заседание на общинската конференция на 21 май. Преди това ще се проведат събрания на основните партийни организации за издигане на предложения за председател. В мотивите за решението си Бонева изтъкна необходимостта от обновление и подмладяване на общинското ръководство на БСП и увереността си, че новото ръководство ще влее енергия, новаторски поглед и амбиция за високи резултати.

Вижте още