РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България

Публикувано на:

Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2022 година в ежегодния индекс на Career Show - Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България. Общо над 15 хиляди гласа в публичен вот определиха стоте първи в сферата на информационните технологии в България. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори, и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

Място в индекса намират основатели и директори на ИТ компании и стартъпи, ИТ иноватори, лектори, обучители и др.

Сред първите 100 се нареждат министърът на електронното управление Божидар Божанов, основателят на SoftUni Светлин Наков, основателят на Точка 2 Хараламби Хараламбиев, основателят на Уча.се Дарин Маджаров, основателят на MOVE.bg Саша Безуханова.

“Поздравяваме всички класирани в тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Стотиците номинации, които получихме, за пореден път доказаха, че България има своето достойно място на световната ИТ сцена. Сред класираните виждаме множество доказани професионалисти с международно признание за заслугите си в развитието на сектора у нас, както и немалко млади надежди с огромен потенциал да бъдат следващите лидери в сферата си”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

С част от най-влиятелните ИТ личности в България можете да се срещнете по време на Career Show Tech - водещото кариерно събитие за ИТ специалисти. Събитието ще се проведе изцяло онлайн на 19 и 20 май. В събитието ще се включат водещи ИТ работодатели и десетки лектори и обучители, които ще споделят полезни съвети за успешна реализация и развитие в ИТ сектора.

 

 

 

Вижте още