РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Демократична България няма да подкрепи Бюджет 2022

Публикувано на:

Групата общински съветници от "Демократична България" няма да подкрепи Бюджет 2022 на община Стара Загора.

"В проектобюджета има заложени добри инициативи, но в него не се изпълняват заложените цели", коментира Ива Радева, есперт по финанси в ДБ. От обединението имат съмнения относно изпълнението на инвестиционната програма за 2022 година, 

"Не е ясно по какъв начин ще се подобри качеството на публичните услуги, не се планира нищо за имиджа на Стара Загора като град, привлекателен за инвестиции", заяви още Радева.

Съветниците са входирали 4 предложения, които желаят да бъдат включени в Бюджета.

Едното от тях е за проектиране на покривни фотоволтаични електроцентрали с мощност до 30 кW върху сгради общинска собственост, като необходимите средства са в размер на 100 000 лв.

От ДБ предлагат още в капиталови разходи на Бюджет 2022 г. да се заложи сумата от 200 000 лв за проектиране и изграждане на 4 броя покривни фотоволтаични електроцентрали с мощност до 30 kW върху сгради общинска собственост на територията на град Стара Загора, в съответствие с краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Стара Загора, приета с решение на ОС от 30 януари 2020 г. Предложението се отнася до конкретен пилотен проект за изграждане на мощности с приетата програма, която постепенно да покрие основната част от потреблението на електроенергия на общинска администрация и други обществени структури, особено училища, детски градини и здравни заведения. 

Създаване на електронна платформа за продажба и отдаване под наем на имоти общинска собственост, предлагат още съветниците от ДБ. Планираната сума е от 30 000 лв.

Четвъртото предложение касае изграждане на електронна платформа за публичните регистри, справки и функции в системата за електронен обмен на администрацията. За реализацията на подобен проект се предвижда сумата от 25 000 лева.

Вижте още