РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Капачки за Бъдеще събира средства за втора детска линейка

Публикувано на:

За пети път Стара Загора се включва към националната кампания на "Капачки за бъдеще", чиято цел е да събере средства за закупуването на втора детска неонатална линейка. Домакини на кампанията са Обществен дарителски фонд - Стара Загора и доброволци.

Кампанията "Капачки за бъдеще" работи изцяло на доброволен принцип. През годините благодарение на усилията на стотици хиляди хора, бяха подменени амортизирани кувьози в 22 общински болници, а други 14 бяха подпомогнати с апаратура. През миналата година каузата на Капачки за бъдеще успя да събере средства за закупуване на първата специализирана детска неонатална линейка. Голямата цел на пролетната кампания е да събере сума за втора линейка, за да могат малките пациенти да бъдат транспортирани бързо и безопасно при нужда.

По време на кампанията в Стара Загора ще се събират не само пластмасови капачки, но също и алуминиеви кенчета от напитки. Всички събрани количества ще бъдат транспортирани до партньорските организации и предадени за рециклиране.

Акцията ще се проведе на 16 април /събота/ от 10:00 до 14:00 часа. Пунктът за събиране ще бъде разположен на паркинга на Парк Мол Стара Загора.

Вижте още