РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха трима заради наркотици

Публикувано на:

Трима мъже са задържани заради наркотици в Стара Загора.

Служители на Второ РУ-Стара Загора са провели специализирана полицейска операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпления по чл.354а, ал.1 от НК, свързани с незаконно държане и разпространение на високо рискови наркотични вещества. 

Първоначално е задържан 51-годишен мъж. При извършените обиск и изземване са намерени и иззети полиетиленов плик съдържащ бяло кристалообразно вещество, за което експертизата показва, че е метамфетамин, с тегло 1.89 гр. При претърсване на лек автомобил, ползван от мъжа, е иззет метамфетамин с нетно тегло 4.47 гр.

Задържан е и 43-годишен мъж. У него е открит метамфетамин с тегло 0.74 гр., две таблетки с шестоъгълна форма, представляващи екстази  - 0.84 гр., пакетче със суха зелена тревиста маса 4.6 гр. марихуана.  В обитаваното от него жилище са намерени и иззети пакетче със суха зелена тревиста маса 1.57 гр – марихуана.

31-годишен мъж също е задържан. В жилището му са намерени и иззети бяло кристалообразно вещество, което според изготвената експертиза е метамфетамин с тегло 47.99 гр.

Образувано е досъдебно производство  по чл.354а, ал.1 от НК.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура- Стара Загора.

Вижте още