РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Прокуратурата разследва смъртта на ловец в Павелбанско

Публикувано на:

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство, образувано за престъпление по чл. 122, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс - за причиняване на смърт по непредпазливост с огнестрелно оръжие.

Застреляха мъж по непредпазливост

На 7 април вечерта, 47-годишен мъж и приятелят - на 41 години, законни ловци, отишли на ловен излет. За него по-възрастният мъж имал издадено индивидуално разрешително. Двамата се движели с лек автомобил „Мицубиши“. Спрели на общински път между селата Горно Сахране и Долно Сахране, община Павел баня.

47-годишният мъж излязъл от купето на автомобила, а другият останал вътре. При разснаредяване и заключване на законно притежавана от сина му ловна пушка, мъжът произвел неволен изстрел и прострелял приятеля си в тазобедрената става. Веднага след инцидента го транспортирал в Центъра за спешна помощ в Казанлък, където била констатирана смъртта му.

По делото се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са и експертизи.

Вижте още