РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Близо 20 милиона лева са привлечени в община Мъглиж за една година

Публикувано на:

Близо 20 милиона лева са привлечени в община Мъглиж за една година, отчете кметът Душо Гавазов.

Предстои рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа. Сключен е договор с Държавен фонд "Земеделие", предстои да се проведе процедура по избор на изпълнител. Стойността на договора е 5 811 593,51 лева. Това ще даде възможност да бъдат асфалтирани 100 000 кв.м. общинска пътна мрежа или около 11 километра.

"Тук се включва цялостна реконструкция на пътя Мъглиж - Тулово. Този път е основна пътна артерия за всички, които пътуват от Южна към Северна България през Прохода на Републиката. На ден от там минават между 4000 и 6000 автомобила. Вече няма пътна основа, която да изкърпваме и да правим частични ремонти. Ще надградим проекта и ще ограничим преминаването на автомобили над 3,5 тона. Ще бъдат изградени пешеходна зона, велоалея и осветление", обясни Гавазов. Очаква се ремонтът да започне към края на лятото или началото на есента.

Ремонт ще бъде извършен и на пътя от Шаново до Люляк, което ще даде възможност жителите на Мъглиж да имат пряка връзка с Индустриалната зона на Стара Загора. Ремонт предстои и на пътищата Тулово - Змейово, Тулово - Юлиево - Дъбово, Ветрен - Сливито.

В община Мъглиж вече са доставени и монтирани указателни табели по общинската пътна мрежа на стойност малко над 48 500 лева.

До края на месец май трябва да приключи ремонтът на банския комплекс в село Ягода. Той е на стойност над два и половина милиона вече.   

Одобрени за финансиране са Мъглижкият манастир "Св. Николай Чудотворец" и църквата "Св. Димитър" в Мъглиж.

През изминалата година са ремонтирани улици, паркове, детски и спортни площадки, читалища.

Предстои изграждане и реконструкция на ВиК мрежи на стойност над 5 милиона лева.

Вижте още