РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Социалистите от Казанлък, Гурково и Павел баня преизбраха своите досегашни председатели

Публикувано на:

Социалистите от Казанлък заявиха своя протест към управлението на страната на 22-та конференция на общинската организация. „Страната навлезе в най-голямата си институционална криза от началото на прехода до сега. Няма изход от множеството скандали, с корумпиран политико-олигархичен елит, със застаряващо и обедняващо население, взривена от вътрешни противоречия и антагонизъм. Верният изход е  управление на БСП, което може да гарантира достоен живот на всички българи и перспективи за страната - това сочи единодушно приетата позиция на общинския форум", каза Румяна Друмева, която бе преизбрана за председател.

Общинската конференция гласува 31-членен общински съвет, 9-членна контролна комисия и 7 делегати за Конгреса, след като изслуша отчетните доклади на досегашното ръководство, депутатите, общинските съветници и членовете на Областния съвет.  Задачата на новия състав на общинското ръководство е да продължи организационното укрепване и приобщаване на социалистите, решиха още делегатите. Те високо оцениха активната парламентарна работа на депутатите от Старозагорски МИР, представена от Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, както и интензивната дейност на общинските съветници. Социалистите настояха Групата на левицата да продължи в местния парламент като ярка опозиция на местната власт и да упражнява непрекъснат контрол върху работата на кмета и решенията на Общинския съвет в Казанлък.

В Гурково членовете на БСП също преизбраха своя председател Иванка Димитрова, гласуваха 11-членен състав на общински съвет, 3-членна контролна комисия и делегат за 50-ия Конгрес. Народните представители Драгомир Стойнев и Георги Гьоков благодариха за подкрепата и взаимодействието с гурковските социалисти  за отчетния период и обобщиха работата на ПГ „БСП за България" в 8-те парламентарни сесии.

И социалистите в Павел баня проведоха своята отчетно-изборна  общинска конференция този уикенд. На нея те също преизбраха  за нов мандат досегашния председател Атанас Пъдев и нови състави на органите в партийната организация.

Вижте още