РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Над 30 000 кадри не достигат в IT сектора

Публикувано на:

В следващите две години между 1000 и 2000 души в Старозагорска област могат да започнат работа в сферата на високите технологии и изнесените услуги, коментира председателят на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии Илия Кръстев. В Стара Загора се проведе среща-дискусия с участието на 12 компании от Асоциацията, чиито представители се срещнаха със студенти от Тракийския университет. 

Проведената дискусия в община Стара Загора е част от националното роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. Миналата година градът на липите беше домакин на годишната конференция на AIBEST, която събра лидерите от високотехнологичния сектор с представители на местните и държавни власти на България. Гостуването сега е продължение на започналия диалог между бизнеса и местните власти за създаването на подходящи икономически условия за развитието на сектора.

Опитваме се в последните години да изведем бизнеса, който представляваме извън София и да го развиваме по места, заяви Илия Кръстев. Той допълни, че в сектора не достигат над 30 хиляди души и уточни, че в следващите две години между 1000 и 2000 души в област Стара Загора биха могли да започнат работа в сферата на високите технологии и изнесените услуги. Търсят се хора с ИТ образование и компетентности или с чуждоезикови знания.    

Вижте още