РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Янко Янков: Това е поредната поръчка срещу мен

Публикувано на:

Това е поредната поръчка срещу мен с бухалката КПКОНПИ. Така общинският съветник Янко Янков коментира пред zagora.bg установия от Комисията конфликт на интереси.

"За едно предложение са ми написали три глоби, което е абсурдно. Не виждам конфликт на интереси. Ако имаше такъв, нямаше аз да внеса предложението. Решението не е лично за моята майка, а за цяла общност. Това означава ли, че общинските съветници не трябва да гласуват такса смет, защото всички имат имоти. Тук става въпрос за обществен интерес, а не за лична изгода", коментира Янко Янков.

Той обясни, че предложението е внесено след среща между Янков, кмета и рекламните агенции, които са поискали таксата им да бъде намалена заради пандемията.

Янко Янков ще обжалва решението.

КПКОНПИ установи конфликт на интереси по отношение на общинския съветник Янко Янков. Установено е, че той е реализирал три броя конфликт на интереси. Участвал е в гласувания в Общински съвет (ОбС) – Стара Загора, на 14.09.2020 г., на 24.09.2020 г. и на 29.10.2020 г., като е внесъл и подкрепил решения за намаляване на таксите и премахване на лихви за периода на извънредното положение на фирми-наематели на рекламно-информационни елементи. По този начин той е реализирал облага за свързано с него лице – неговата майка, която е едноличен собственик на капитала и управител на рекламна агенция. Правилното и законосъобразно поведение би било Янков да си направи самоотвод при изпълнение на служебните си задължения в трите случая, които касаят фирмата на свързаното с него лице и обуславят наличието на частен интерес. Наложена му е глоба в размер на 15 000 лв.

Вижте още