РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Беса Лугичи е Виолета в "Травиата" на 26 март

Публикувано на:

Брилянтното сопрано Беса Лугичи от Косово гостува в ролята на Виолета от операта „Травиата” на Джузепе Верди. Спектакълът с нейно участие се отлага няколко пъти заради пандемията от COVID-19. Беса Лугичи идва в Стара Загора след триумфалното си гостуване преди броени дни в Гданск, Полша в ролята на Таис от едноименната опера на Масне. Развълнувана и окрилена, че най-после ще пее отново в Старозагорската опера, която чувства като свой дом.

Драматична история на „Травиата” от Джузепе Верди по романа „Дамата с камелиите” на Александър Дюма-син  ще оживее на сцената на Старозагорската опера от 19.00 часа на 26 март. В ролята на Жорж Жермон зрителите ще се срещнат с изкуството на американския баритон Елиас Моколе, а в ролята на Алфред Жермон ще се представи тенорът Николай Моцов.

В останалите роли участват солистите на Старозагорската опера Тереза Бракалова, Ивайло Йовчев, Александър Марулев, Анастасия Алтухова, Игнат Желев, Живко Добрев, Стоян Буюклиев и др., солистите на балета Кармен Демирташ и Фиорди Лоха, оркестър, хор, балет на Държавна опера-Стара Загора.

Спектакъла ще дирижира британският диригент Крис МакКракън. Режисьор на спектакъла е Франк-Бернд Готшалк /Германия/, сценографията и костюмите са на незабравимия художник Борис Стойнов, хореографията е на Андреас Песлер /Германия/. Възстановката е на Касандра Томас – британска актриса и оперен продуцент.

Вижте още