РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Започват мащабни ремонти на редица инфраструктурни обекти

Публикувано на:

Община Стара Загора започва мащабни ремонти на редица инфраструктурни обекти, съобщи кметът Живко Тодоров. Вече е започнало цялостното обновяване на улица „Промишлена" в кв. Индустриален. Предстои рехабилитация на ул. „Войвода Стойчо Черногорски", както и изграждане на кръгово кръстовище между улиците „Калояновско шосе" и „Анастасия Тошева".

Предстои и цялостна рехабилитация и обновяване на ул. „Св. Княз Борис I", която ще бъде отворена за двупосочно движение с успоредно паркиране до тротоарите. „В момента улицата е на павета в много тежко състояние. Отварянето за движение от двете страни ще спомогне за облекчаване на трафика в посока изток - запад", обясни градоначалникът.

Той припомни, че започна изграждане на продължение на ул. „Христо Ботев" и свързване с ул. „Капитан Петко войвода". Ще бъдат изградени велоалеи до квартал „Кольо Ганчев" и от кв. „Железник" до Тракийски университет.

Предвижда се цялостна рехабилитация на бул. „Св. Патриарх Евтимий" от улица „Ген. Столетов" до улица „Христо Ботев", както и ул. „Хрищян Войвода" в кв. „Зора". Кметът обясни още, че в проекта за бюджет на общината за 2022 година са включени средства за ремонт и обновяване на междублокови пространства и тротоари.

Тодоров допълни, че ремонтите на СУ „Васил Левски" и СУ „Христо Ботев" се движат в график и се очаква през новата учебна година децата да се завърнат в обновените училища. „Върви изграждането на общежитие към новата Гимназия по компютърни науки и математически анализи „Минко Балкански" .

„Скейт паркът е готов, в момента се изграждат алеи. Има изградено видеонаблюдение, което ще може да бъде виждано от сайта на общината. Санкционирана е фирмата изпълнител за забавянето", обясни още кметът. Той допълни, че е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонта на Драматичен театър „Гео Милев". Зоопаркът е в процедура по лицензиране, за да може да бъде отворен за жителите и гостите на Стара Загора. „Очакваме през юли или в началото на август обновения Летен театър да бъде открит с концерт на Лили Иванова", каза още Живко Тодоров.

В срок е изпълнението на ремонтните дейности по обновяване на Руския пазар и ремонт на улица „Капитан Петко войвода". 

Над 1 млн.лева са заложени за ремонт на дворовете на детски ясли в града. „Има обществена поръчка за ремонт на  градските тоалетни в града. В последствие ще бъдат отдадена под наем за стопанисване", каза още градоначалникът.

Kъм момента се правят проучвания за изготвяне на нова транспортна схема.

Живко Тодоров допълни, че отпуснатите места в Международен младежки център за настаняване на бежанци от Украйна са запълнени. Той призова граждани и фирми да подкрепят общината за оборудване на 69-те социални жилища на мястото на Метрологията, които бяха изградени, за да може там да бъдат настанени още хора.

Вижте още