РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Таксиметрови шофьори поставиха проблемите пред бранша пред старозагорските народни представители и общински съветници от ГЕРБ

Публикувано на:

Старозагорските народни представители от ГЕРБ Красимир Вълчев и Маноил Манев, областният координатор на партията Радостин Танев и общинските съветници инж. Динко Михайлов и арх. Мартин Паскалев се срещнаха с десетки представители на таксиметровия бранш.

Шофьорите на таксита изразиха своите големи притеснения от високите цени не само на електроенергията и храните, но и на горивата. Ако това продължава, ще излезем на жълтите павета пред Народното събрание, коментираха таксиметрови шофьори. Те споделиха още, че ако ситуацията не се нормализира до лятото, таксиметровият бранш загива и хората, които изкарват доходите си само от тази дейност, ще бъдат принудени да продават автомобилите си.

Инж. Динко Михайлов информира таксиметровите шофьори за предстоящи инфраструктурни ремонти в Стара Загора, с чието реализиране автомобилният трафик ще се облекчи чувствително. „На 16 март започва изпълнението на проекта за удължаване на ул. „Христо Ботев“. Участъкът ще свърже улицата до парк „Артилерийски“ с кръгово кръстовище на ул. „Капитан Петко войвода“. До дни предстои да започне изграждането и на кръгово движение на мястото на временното съоръжение при подхода към индустриалната зона на града пред сградата на „Новотехпром“, обясни инж. Михайлов. Той добави още, че по инициатива на кмета Живко Тодоров е започнало изграждане на нови междублокови пространства в кв. „Самара 1“, южно от бул. „Цар Симеон Велики“, а в северната част на квартала всички улици са асфалтирани след завършването на водния цикъл.

Представителите на таксиметровия бранш поставиха като важен проблем рязко сменящата се жълта светлина на светофарите и поискаха да бъде върнат мигащият сигнал, което обаче налага промени в нормативната уредба.

Срещите между депутатите, общинските съветници от ГЕРБ в Стара Загора и представителите на таксиметровия бранш ще бъдат регулярни.

Вижте още