РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Сирни Заговезни с „Настроение“ - в подкрепа на Стели

Публикувано на:

Поради лошите метеорологични условия, се налага промяна за днешния празник. Всеки, който желае може да заповяда в залата на читалище "Настроение", която се намира в сградата на бившата баня "Пиперка" (ул. "Граф Игнатиев" 30 А), в 17.00 часа, където ще има беседа за децата и ще се извърши обичаят "хамкане". След това всички ще се придвижат към полигона, където ще се хвърлят стрелички и ще се прескача огън за здраве. В залата, а и на полигона, ще има близки на Стели, които ще събират средствата, така необходими за възстановяването ѝ.

За втора поредна година читалище "Настроение" организира традиционното отбелязване на празника Сирни Заговезни. 

„Надяваме се, че вашата съпричастност и добрина, ще ви доведат при нас, заедно да направим едно добро дело и същевременно да покажем на децата, как се е почитал този празник в миналото. Ще направим така нареченото "хамкане" с халва, хвърляне на стрелички, прескачане на огън и др. Благодарим на всички, които се отзоваха и абсолютно безвъзмездно ще участват в събитието! Заповядайте!", споделят от читалище „Настроение".

Повече за каузата:

Стела Пенчева е на 26 години и е от Стара Загора. Претърпява тежка катастрофа през 2020 г. След направени няколко операции и дълга рехабилитация, според българските специалисти последиците са необратими. Прекъснати са важни нерви, отговарящи за сетивността на краката и таза и двигателните функции на левия крак, причиняващи пареза. В американския институт AIMIS се оказва, че чрез оперативно лечение, възстановяването може да продължи. Необходима е сумата от 82 000 евро, която е непосилна за семейството й. Нека помогнем, за да може младата жена да гледа пълноценно 2-годишното си дете.

Дарителска сметка:

Банка ОББ АД, гр. Стара Загора

IBAN: BG94UBBS80021463268010

BIC: UBBSBGSF

Валута: Евро

Титуляр: Стела Евгениева Пенчева

Paypal: @stela512

Вижте още