РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Музика без граници – Откровенията на един глас

Публикувано на:

На 5 март от 19:00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представен концертът „Откровенията на един глас“ от поредицата „Музика без граници“ – песенен концерт на тенора Георгиос Филаделфевс в съпровод на пианистката Виктория Петкова и с участието на поета Янко Михайлов, който ще представи свои поеми. В програмата на концерта ще звучат творби от Антонио Калдара, Кристоф Вилибалд Глук, Жул Масне, Габриел Форе, Пол Маринйе, Мануел де Фая, Августин Лара, Уберт Жиро.

„Нашата идея е не само да представим на широката публика неизвестни песни от три различни епохи, но също така да се насладим всички заедно на дълбокия смисъл на тези творби.

Ние, като една малка част от любителите на красивото изкуство, искрено се надяваме, че този концерт ще събуди у слушателите интерес и за другата класическа музика, далеч от тази, която се разпространява ежедневно. Истинската красота не принадлежи само на ефекти.

За мен ще бъде истинско удоволствие да се върна за този концерт в Стара Загора - градът, където дебютирах на оперната сцена преди точно 17 години.

Това са избрани песни, намерени между разхвърляни листове и ноти, които пристигат като подарък от миналото. Други пък се връщат решително, за да се конкурират с гласа ми и със спомените. Картината се променя някак рязко, но не хаотично. Реших, че е време да погледна напред с надежда и с моите най-любими мелодии. Благодарен съм на пианистката Виктория Петкова и на поета Янко Михайлов за тяхното съгласие да преживеем заедно това рисковано, но уникално пътешествие от барока до "Belle époque", споделя Георгиос Филаделфевс.

Вижте още