РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ученици изработваха мартенички за деца лишени от родителски грижи

Публикувано на:

Община Стара Загора се включи в инициативата на Културно-информационен център „Етносвят България” и ОУ „Георги Райчев” за изработване на мартенички с благотворителна цел. Част от творческата работилничка бе и зам.-кметът Милена Желева.

Гостите бяха посрещнати с питка, а учениците разказаха историята за създаването и значението на мартеничките в българския фолклор. Изработените мартенички ще бъдат подарени на малчугани от Домове за деца лишени от родителски грижи. "Пижо и Пенда”, пък ще бъдат закачени в сградата на Община Стара Загора.

На творческото ателие присъсваха още зам.-областният управител Красимир Червилов и началникът на РУО - Стара Загора Татяна Димитрова.

По време на работилничката за мартенички Милена Желева обясни, че в Инвестиционната програма на Община Стара Загора за 2020 година са включени необходимите три климатика за оборудване на концертната зала в сградата на "Етносвят". Заради липсата на климатици, залата не може да бъде използвана през зимния сезон.

Зам.-кметът взе участие и в мартенска работилничка в Регионалния исторически музей,  заедно с второкласници от 4 ОУ "Кирил Христов".

Вижте още