РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт и оранжев код за значителни валежи и силен вятър в последния февруарски ден

Публикувано на:

В понеделник ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините валежите ще продължат и там на много места все още ще са значителни. В Западна България постепенно ще отслабват, в повечето места и временно ще спрат. Ще духа умерен, в Източна България силен север-североизточен вятър; там остават условията за виелици и навявания. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

За 28 февруари е обявен жълт и оранжев код за значителни валежи и силен вятър. В областите Добрич, Варна и Бургас е обявен оранжев код за опасно време. Жълт код е обявен в областите Силистра, Шумен, Русе, Разград, Ямбол, Сливе, Хасково, Кърджали, Търговище, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник по северното крайбрежие ще преминават и в сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

Вижте още