РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Народен съюз с конкретни предложения за Плана за интегрирано развитие на Община Стара Загора

Публикувано на:

Конкретни предложения да бъдат включени в Плана за интегрирано развитие на Община Стара Загора, предлагат от "Народен съюз" в Стара Загора.

"Планът е от изключително голямо значение за общината, включихме различни специалисти в екипа ни, направихме индивидуална среща с представители на общината. В рамките на около седмица подготвихме нашите предложения за допълнения в документа и за корекции. В петък те бяха входирани в писмо до администрацията", обясни Мария Динева. 

Корекциите са в рамките на около 17-18 проектни идеи, а новите идеи са стратегически важни за развитието на общината за периода до 2027 година. Две от предложенията са свързани с инфраструктурни проекти. 

"Удвояването на единствената засега връзка между Стара Загора и АМ "Тракия" е от значение, както за община Стара Загора, така и за страната. С бъдещото изграждане на тунела под Шипка този път ще бъде най-близкия до Румъния и до Европа. Държавата трябва да направи всичко възможно да отчужди частните имоти по трасето и да осигури актуализация на проекта, както и да осигури средства", коментира ръководителят на групата общински съветници от "Народен съюз" Методи Пенчев.

Друго предложение е за изграждане на пътни връзки, които да разтоварят Стара Загора. 

Предложения има за изграждане на система за трудова мобилност и оптимизация на човешкия капитал, създаване на аналитичен център, който да генерира нови идеи и партньорства, създаване на бизнес инкубатор и по-голяма сума за финансиране на проекти на млади предприемачи. 

От "Народен съюз" искат да отпадне предложение в Плана за интегрирано развитие на Община Стара Загора, което касае да бъде намалена скоростта на движение в Стара Загора на 30 км/ч.  Ако това намерение бъде реализирано, то  ще доведе до задръствания и до по-голямо замърсяване на въздуха, категорични са от партията.

Вижте още