РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Доц. д-р Емил Славов: Обсъждаме варианти за разширяване на достъпа до еднократна финансова подкрепа за новородено или осиновено дете

Публикувано на:

Председателят на групата на общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора Мария Жекова и колегите ѝ доц. д-р Емил Славов и арх. Мартин Паскалев, представиха важни предложения, които ще бъдат обсъдени на заседанието на местния парламент на 24 февруари.

„Разглеждаме различни варианти, които да разширят достъпа на родители до получаване на еднократна финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора“, каза председателят на Постоянната комисия по здравеопазване доц. д-р Емил Славов. През миналата година до комисията са подадени 799 заявления, одобрени са 565, като предоставената подкрепа е на обща стойност 286 200 лв. Едно от изискванията в Правилника е родителите да са адресно регистрирани в община Стара Загора. Не са обаче единични случаите, в които студенти след завършване на образованието си са се върнали да работят и живеят в Стара Загора, но адресната им регистрация на е тук, обясни доц. Славов и уточни, че ще бъдат направени корекции в Правилника, за да имат повече двойки възможността да се възползват от финансовата подкрепа.

Той заяви, че групата на ГЕРБ ще подкрепи предложението средствата за процедури за асистирана репродукция да бъдат увеличени от 2000 на 3000 лева, както и от подкрепата да могат да се възползват самотни жени.

Мария Жекова съобщи, че Общината има нужда от създаване на общинско предприятие „Гробищни паркове“ и уточни, че според Общия устройствен план гробищните паркове са с ясно очертани и регламентирани граници.

Арх. Мартин Паскалев акцентира на важен инфраструктурен проект, който ще се извърши на ул. „Промишлена“. Средствата за цялостното обновяване са осигурени от държавата. „Никога ремонт на този обект не е бил залаган в общинския бюджет. Той обаче присъства в управленската програма на кмета Живко Тодоров за периода 2019 – 2023 г. и общинските съветници от ГЕРБ му благодарим за последователната политика“, каза арх. Паскалев.

Вижте още