РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Покана за обществена дискусия в Община Стара Загора

Публикувано на:

Община Стара Загора отправя покана към всички заинтересовани страни за участие в обществена дискусия за набиране на мнения и идеи, относно инвестиционно предложение за бъдещото развитие на инфраструктурата и въвеждане на нови технологии за преработка и крайно обезвреждане чрез енергийно оползотворяване на общинските битови отпадъци. Общественото обсъждане ще се проведе на 25 февруари от 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков" в сградата на Община Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики" 107.

Инвестиционното намерение включва изграждането на комплекс за сепариране на твърди битови отпадъци с инсталация за производство на електрическа енергия с годишна производителност на инсталацията -55 000т/г. 

При последваща  реализация на инвестиционното предложение в близост до Стара Загора ще функционира екологично чист завод за преработка и оползотворяване на твърди и частично индустриални битови отпадъци от региона, и използването им за производство на електрическа енергия и ликвидни вторични суровини.

Дискусията ще послужи за основа, на която да се вземат управленски решения за оптимизиране и надграждане на системата за третиране на битовите отпадъци на Община Стара Загора, с цел достигане на изискванията на европейското законодателство за намаляване количествата на депонираните отпадъци.

Вижте още