РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Питат старозагорци за проблемите при организацията на движение

Публикувано на:

Мнението на старозагорци ще бъде взето под внимание при изработването на генералния план за организация на движението. Ще бъде създадена специална страница във фейсбук, за да имат възможност гражданите да участват в различни анкети, да дадат мнение и препоръки. Срокът за изпълнението на проекта е шест месеца, а стойността му – 94 000 лева без ДДС. Изпълнител на проекта е Обединение „Интегрирани Градски Решения” ДЗЗД.

„За нас е предизвикателство да направим Генерален план за организация на движението, който да бъде удобен и приемлив за всички и да обхване голямата част от проблемите на гражданите”, каза представителят на фирмата изпълнител Диана Русинова.

Тя допълни, че ще се извършат обходи на местата, които са идентифицирани като проблемни участъци. Ще бъде извършена проверка на всички еднопосочни улици и отговарят ли на потребностите на гражданите.

Целта е да се намалят пътните инциденти и критичните участъци. Особено внимание ще бъде обърнато на зоните около училища, детски градини и ясли, болници.

Във фокуса на Генералния план ще бъде пътната безопасност и съхраняване живота и здравето на хората. За първи път ще бъдат използвани одитори по пътна безопасност и ще се обследват т.нар.”черни точки”- местата, където има повишена концентрация на произшествия.

Вижте още