РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Непълнолетен е в ареста, нападна жена в Казанлък

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 17-годишен младеж, привлечен като обвиняем за грабеж. На 2 януари, около 19.40 ч., в гр.Казанлък, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, младежът отнел дамска чанта, портмонета, ключодържател, ключове, мобилен телефон, документ за самоличност и 416 лв., всичко на обща стойност 592 лв., от 70-годишна жена, като е употребил това сила.

До момента е установено, че пострадалата работела като фармацевт в аптека. На 2.01.2020 г. била дневна смяна. След като приключило работното ѝ време, тръгнала да се прибира към дома си. На излизане от аптеката, пред входа, стоял обвиняемият. Свидетелката вървяла по улицата, успоредна на пазара в Казанлък. Когато се насочила по близката бетонова пътека, усетила, че зад нея се движел непознат и се обърнала. Видяла същото лице, което седяло преди това пред аптеката. Пострадалата му казала да минава, като даже му направила път, но в същия момент младежът я бутнал и тя паднала. Докато пострадалата била на земята, обвиняемият започнал да дърпа дамската ѝ чанта. Успял да я отскубне и хукнал да бяга.  Установено е, че парите изхарчил за лични нужди.

Преди деянието младежът е бил настанен във Възпитателно училище интернат, като възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тази мярка не е имала необходимия превъзпитателен ефект.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са техническа и оценителна експертиза.

Разследването е приключило и предстои внасяне на обвинителен акт в съда.

Вижте още