РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Без режим на уличното осветление в община Стара Загора

Публикувано на:

В община Стара Загора няма да се въвежда режим на уличното осветление, каза за zagora.bg кметът Живко Тодоров. 

"Много хора работят на смени, тръгват рано, прибират се късно. Няма как да ги лишим от осветление. И без това хората в малките населени места живеят в страх, особено там, където има смесено население. Какво ще стане ако им спрем осветлението? Не може това, което се случва в държавата, да бъде за сметка на гражданите", категоричен е Тодоров. 

В Народното събрание днес депутатът Настимир Ананиев каза, че Стара Загора няма да спре осветлението си, защото кметът го е страх от проверки.

"Не ме е страх от вашите проверки! Работил съм винаги по закон и можете да проверявате, колкото искате. Страх ме е от друго. Страх ме е, че високите цени, инфлацията, ограниченията за Ковид карат хората да живеят трудно! Затова аз, като кмет, не мога да си позволя да ги оставя и на тъмно. Знаете ли колко ще нарасне битовата престъпност от това? Знаете ли колко хора стават в 4 сутринта и тръгват на работа( ТЕЦ-ове, рудници)? Знаете ли колко се прибират след 22:00 часа от работа? А как ще опази общината собственото си имущество и това на хората? Ето от това ме е страх! Не може хората да плащат цената за бездействието на политиците! И докато си играте на политически игрички в Парламента, знайте, че в реалния свят нещата са много по-различни", коментира кметът Живко Тодоров.

Вижте още