РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кучета нападнаха възрастен мъж

Публикувано на:

В РУ-Казанлък е получено съобщение за 73-годишен мъж с множество ухапвания от кучета. 

Мъжът е бил нападнат от две кучета в района на местност "Старите лозя" в землището на града Казанлък. Получил е разкъсвания по двете предмишници и главата, и е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по чл.325в ал.1 от НК.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват действия по разследването по досъдебно производство за неполагане на достатъчни грижи за гръбначно животно, което се намира под надзор, в резултат на което са причинени телесни повреди на човек – престъпление по чл. 325в ал. 1 от Наказателния кодекс.

На  29.01.2022 г., около 12:00 часа, в землището на гр. Казанлък, се намирал 73-годишният пострадал мъж. Той се разхождал, когато бил нападнат от две кучета. Мъжът е бил нахапан по тялото, като е получил сериозни наранявания. На мястото е пристигнал и 32-годишният собственик на кучетата. Той откарал пострадалия в болницата, където е настанен за лечение. Собственикът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че кучетата напуснали имота, в който били отглеждани, без собственикът им да забележи.

По делото се извършват активни действия по разследването – огледи на местопроизшествие, приобщени са веществени доказателства. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на пострадалия.   

Вижте още