РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Собствениците на заведения излизат на протест

Публикувано на:

Сдружението на заведенията в Стара Загора организира протест заради новите ограничителни мерки. Той ще се проведе днес, 27 януари, от 16:00 часа пред Областна администрация.

Исканията на протестиращите са да отпадне намаленото работно време до 22:00 часа и изискването за работа при 50% капацитет на заведенията. Националният съвет даде възможност всеки областен съвет сам да определя мерките за своята област спрямо броя на положтелните тестове. Още в понеделник новият областен управител въведе тези мерки за нашата област, въпреки, че броят на положителните тестове и броят на заетите легла в ковид отделенията не е висок. В Плевен и други градове при много повече положителни тестове и запълнен капацитет на ковид отделенията няма такива ограничения, категорични са организаторите.

Ресторантьорският и хотелиерският бизнес е един от най-пострадалите от ковид пандемията и постоянно затварян, в следствие на което фалираха много заведения и хотели. Въпреки, че въведоха всички необходими изисквания, като маски, зелени сертификати и т.н., терорът и геноцидът над този бизнес продължава, затова повече от 30 заведения от Стара Загора ще се включат в протеста.

Той е подкрепен от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Стара Загора, които също ще се присъединят. В знак на убийството на този бизнес протестиращите ще носят черен ковчег, като символ на очакваните фалити на много обекти. Протестиращите се надяват областният управител да отмени наложените мерки. В противен случай ще преминат към постоянни протестни действия и няма да изпълняват заповедта.

Вижте още