РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Музика без граници” представя концерта "Зимни Разкази"

Публикувано на:

На 29 януари от 19:00 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде представен концертът „Зимни разкази“ от бутиковата серия „Музика без граници”. Сопраното Елена Мишинова и пианистът Мирослав Георгиев са избрали да срещнат почитателите на класическата музика с  някои от непознатите камерни шедьоври на великите оперни композитори Винченцо Белини и Джузепе Верди.

И двамата композитори са сред колосите на италианската опера, изтъкнати представители на стила белканто, но е интересно да се види как този стил е пренесен в камерната им музика. Творбите на Белини са предимно лирични, задушевни; докато в творбите на Верди се усещат типичният му размах и витална енергия.

Пиесите за пиано, които ще прозвучат, подчертават тези два различни характера на музиката, пречупени през стиловете на Дебюси и Лист. Всяка песен, всяка пиеса, разказва по свой начин различна история, но всички те са преживявания, които обикновено преобладават през зимата: интимни моменти с близки хора пред огъня, или празнично веселие в голяма компания.

Вижте още