РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ниски температури и във вторник

Публикувано на:

Сутринта ще е ледена, с минимални температури между минус 11 и минус 6 градуса. Жълт код за опасно студено време е обявен за 5 области - София град, София област, Перник, Кюстиндил и Благоевград.

През деня над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево.

Над Източна България ще остане предимно облачно. Ще духа умерен северозападен, в крайните югоизточни райони - северен, вятър. Максималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще са 0-2 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. 

Над планините облачността ще е променлива, на места в масивите от Западна България - със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - до силен североизточен, вятър. Остава студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 14 градуса.

В средата на седмицата облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи. Ще духа северозападен вятър, в сряда - предимно умерен, в четвъртък временно ще отслабне. Температурите ще продължат да се повишават.

Вижте още