РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Организират конкурс за мартеници

Публикувано на:

Традиционният конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ ще се проведе и тази година. Организатори са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора.

„Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост. Закичвайки се с мартенички, българите изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека да спазим и продължим вековната традиция“, призовават организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от  детски градини, предучилищни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и други социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :

І група – детски гради и предучилищни групи

ІІ група – първи – четвърти клас

ІІІ група – пети – седми клас

Мартениците от детските гради и предучилищните групи, както и колективни участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Срокът за предаване на мартениците е 22.02.2022 година в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3

На първи март отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в залата на ЦПЛР и централната градска част. Поради епидемичната обстановка не се предвижда публично откриване на изложбата. От 4 до 15 март 2022  година наградените деца и институции, могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора,  ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3.

Телефони за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.

Вижте още