РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Чирпан събра на първа работна среща старозагорските депутати

Публикувано на:

Пет приоритета изведе кметът Ивайло Крачолов на първата по рода си в Чирпан работна среща с народните представители от старозагорски регион. На поканата на кмета се отзоваха Радослав Рибарски, Атанас Михнев и Радослав Василев от „Продължаваме промяната", Красимир Вълчев от ГЕРБ, който участва онлайн, Момчил Ненов от „БСП за България", Тихомир Тенев от „Има такъв народ" и Атанас Славов от „Демократична България". Останалите не се присъединиха по уважителни причини.

„Представям ви въпроси, които са част от стратегията ни за развитието на общината, но за разрешаването им е необходима вашата подкрепа за финансиране реконструкцията на пътя Чирпан - Братя Даскалови, на цялостния ремонт на стадиона, промяната на собствеността на бившето поделение, на имота, известен като дом за деца и юноши и на хижата „Каваклийка", каза Крачолов. Той сподели за всяка позиция усилията, направени от общинското ръководство до този момент.

"С оглед безопасността при движение на МПС от незабавен ремонт се нуждае пътят от чирпанския гробищен парк до границата на община Братя Даскалови, който е в критично състояние", подчерта кметът и сподели за уверението, което е имал за включване в капиталовата програма на АПИ, но за съжаление до днес не е реализиран. „С туристическото дружество, извървяло много дълъг път от изграждането до съхранението на хижа „Каваклийка", която е към Министерството на спорта, считаме, че сградата би се саморазрушила, ако не се предприемат спешни действия", алармира кметът. По думите му до дни ще бъде завършен работния проект на стадиона, който включва ремонт на секторите, пистата и нови козирка, съблекални и поливна система. Чирпан би имал общинска спортна зала със закрит плувен басейн, ако се придобие собствеността на терена на бившия детски дом, както и център за преквалификация на терена на бившите работилници на някогашното СПТУ. На терена на поделението общинското ръководство планира изграждане на индустриална зона.

Диалог по проблемите, ползотворно сътрудничество и регулярни срещи обещаха депутатите, впечатлени от проектите и концепцията за развитие на община Чирпан. В продължение на два часа те обсъдиха бюджетните дейности, очакваните целеви средства, проектите в сферата на културата, туризма, строителството, инвеститорския интерес и акцентите на общинската политика за мандата. 

Първите резултати от работния формат са вече уговорени срещи на кмета с министрите на труда и социалната политика, на регионалното развитие, спорта, културата, предстоят срещи с председателя на парламентарната комисия по туризъм и в министерствата на образованието и земеделието. 

Вижте още