РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Година и половина затвор за опит за кражба от Локомотивното депо в Стара Загора

Публикувано на:

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 42-годишен мъж. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2021 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от локомотив -  шини/ламарини/ с различни размери, собственост на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД – гр. София, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по  чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е наложил наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

По делото е установено, че на 5 октомври 2021 г. мъжът се намирал в района на Локомотивното депо в гр. Стара Загора. Той отишъл до локомотив, който бил оставен за ремонт. Влязъл в машината и започнал да развива болтове на шини/ламарини/, за да ги открадне. Служители на депото извършвали обход наблизо и чули шум. Те подали сигнал, като пристигналите полицаи заловили извършителя.

Мъжът е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд-Стара Загора.

Определението на съда окончателно и присъдата е влязла в сила. Понастоящем осъденият е в затвора, където изтърпява наказанието.

Вижте още