РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Чамкория“ със Захари Бахаров ще гостува в Стара Загора на 18 януари

Публикувано на:

Моноспектакълът „Чамкория“ със Захари Бахаров ще гостува в Културен център „Стара Загора“ на 18 януари. Това ще бъде и първата дата за тази година, извън София, след поредица предварително разпродадени представления. Постановката е по едноименния роман на Милен Русков, а режисьор е Явор Гърдев.

Вече няколко сезона интересът към моноспектакъла е огромен и неслучайно представлението е едно от тези, за които е почти невъзможно да намериш билет. Представяйки пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, то вади на показ истории, които са актуални и днес.

За брилянтното си изпълнение в „Чамкория“ Захари Бахаров получава най-големите отличия за театрално изкуство в България – „Икар“ и „Аскреер“, за главна мъжка роля. Постановката има и награда за спектакъл „Златен кукерикон“.

Отзивите в медиите след премиерата в края на 2017 година също са недвусмислени.

Чамкория“ е представление, което те стиска за гърлото от мъка и смях и не те пуска до самия край. Публиката, буквално обсадила Театър „199“, изкарва четири пъти на бис Бахаров, чийто герой тази вечер загубва в игрите на късмета“, пише Димитър Стайков за „Площад Славейков“.

Захари Бахаров е не просто абсолютно убедителен, той Е бае Слави – нямам по-голяма похвала. Страхотно, от игла до конец българско представление, което заслужава да бъде видяно и силно аплодирано от възможно най-много хора“, е коментарът на Елица Павлович за „Момичетата от града“.

През януари и февруари моноспектакълът ще се играе още в Бургас, Варна, Пловдив и София.

Билети тук: https://bit.ly/3nTSVmP

Вижте още