РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Чирпан с модерна спортна зала

Публикувано на:

В Чирпан откриха спортна зала за баскетбол, волейбол и бадминтон. Зала „Арена" се намира в Професионалната гимназия по селско стопанство, а инвестицията е на стойност 500 000 лева, осигурени през миналата година от МОН.

Строителството на сградата започва още през 1981 г., но строежът спира за цели 40 години. Ремонтът започва в края на месец юли миналата година.

“С встъпването си в длъжност бях обещал, че тук ще имаме спортна зала, защото това е второто по големина училище в Чирпан, и то училище от осми до дванадесети клас – възраст, в която младите хора са изключително активни“, коментира кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. “В лицето на тогавашния образователен министър Красимир Вълчев, който днес е сред нас, и сега с новото ръководство, с което също работим прекрасно, ние успяхме да завършим залата. Строителството й беше подновено в края на месец юли и приключи в рамките буквално на 6 месеца”, обясни Крачолов.

Към залата има методически кабинети и още една малка зала, в която ще бъде подновена борбата като спорт в Чирпан.

“Имахме нужда от такова спортно съоръжение и очакванията ни са както училището, така и спортните деятели в града да изпълнят залата със съдържание“, допълни кметът на Чирпан.

Тази година по линия на Местната инициативна група по мярка 7.2 на ДФ “Земеделие” предстои изграждането и на спортна зала тип “балон” за 400 000 лева в най-голямото село в общината – Зетьово, за нуждите на училище “Отец Паисий” и на всички млади хора там. Отделно от това приключва проектирането за основен ремонт на градския стадион в Чирпан, с обновяване на трибуните, съблекалните и лекоатлетическата писта. Само след седмица ще бъде открита площадка с изкуствена трева, средствата за която са осигурени чрез местната комисия за борба с противообществените прояви. Със средства на Министерството на образованието е направена и спортна площадка в училище “П.К. Яворов”, която също беше открита днес, а следващите два месеца нови спортни площадки, основно за минифутбол, ще придобият още две училища в града. В рамките още на този мандат Чирпан ще бъде преобразен по отношение на спортната си инфраструктура. Вече функционира тенис-школата, предстои учредяване на клуб по тенис с над 40 деца, след като през 2021 г. със средства на дарители беше направен първият тенис-корт с шамотена настилка в градския стадион. Ще бъде направен и втори, с тартанова настилка.

На откриването присъстваха заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова и бившият образователен министър Красимир Вълчев.

Вижте още