РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Задържаха мъж за подпомагане на афганистанци да преминат незаконно през страната

Публикувано на:

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по бързо производство, образувано срещу 45-годишен мъж. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 07.01.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно подпомогнал девет чужди граждани да пребивават и преминават през страната в нарушение на закона - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 07.01.2022 г. около 21,25 ч. мъжът е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже на възраст от 17 до 21 години от Афганистан. Те били без документи за самоличност.

Чужденците преминали в страната от Турция през „зелена“ граница. Мъжът ги качил в товарния автомобил в района на гр. Малко Търново и се насочил в посока гр. София. Той се движел по автомагистрала „Тракия“, като в района на 166 км край гр. Чирпан, е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият  е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е осъждан.

Вижте още