РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Новогодишна наздравица в операта

Публикувано на:

В навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18.00 часа Държавна опера-Стара Загора ще представи за пети път „Новогодишна наздравица” в Операта. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера-Стара Загора творческа 2021 година. Всички зрители, които изберат да започнат своето празнично новогодишно тържество от уютната зала на Старозагорската опера ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от великолепните солисти и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Концерта ще дирижира забележителният  диригент от Босна и Херцеговина Емир Нуханович, режисьор Славчо Николов, сценичен  дизайн и костюми Гендони. Участват солистите на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Джуров, Елена Петрова, Симона Кодева, Емилия Джурова, Марин Русинов, Инна Андреева, Тереза Бракалова, както и атрактивната двойка млади оперни певци Велин Михайлов и Лилия Илиева.

Особена чест е присъствието в програмата на именития френски пианист Ерик Бретон, който ще изпълни заедно с Оркестъра на Старозагорската опера „Варшавския концерт” на Ричард Адинсел. Ще прозвучат популярни увертюри, арии от опери, оперети и мюзикъли на Джоакино Росини, Франц Лехар, Йохан Щраус, Джакомо Пучини, Имре Калман, Ленард Бърнстейн, песни от Стефан Димитров, Франк Синатра и др. Диригентът Емир Нуханович  е избрал концертът да завърши с празничната бърза полка от Йохан Щраус „На лов”.

В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.

Посланиците на музиката-носители на Наградата „Свобода” на Центъра за мир диригентът Емир Нуханович и пианистът и композитор Ерик Бретон гостуват за първи път на сцената на Старозагорската опера в Новогодишната нощ

Във връзка със заповед  No РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването в салона на Държавна опера-Стара Загора зрителите влизат:

след представяне на зелен сертификат или отрицателен резултат от проведен до 72 часа PCR за COVID-19 или бърз антигенен тест до 48 часа преди влизане в обекта.

Държавна опера-Стара Загора е одобрена и сертифицирана като БЕЗОПАСНА СРЕДА от Центъра за изпитване и европейска сертификация /ЦИЕС/

При провеждането на концерта ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки!

 

Предварителна продажба на билети:

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР СТАРА ЗАГОРА:

Сграда Опера (Южен вход),

бул. „Митрополит Методий Кусев“ № 30

тел.: 042 622 431, 0885 509 829, 0887 444 360

понеделник – петък: 8:00 – 20:00 ч.

събота – неделя: 10:00 – 18:00 ч.

БИЛЕТНА КАСА ХАСКОВО: ул. „Веслец“ №1

тел.: 0888 63 58 84

БИЛЕТИ СЛИВЕН: тел.: 0898 23 09 88

Онлайн https://tickets.operasz.bg/

 

 https://operasz.bg/

https://www.facebook.com/StateOperaStaraZagora

 

 

 

 

 

Вижте още