РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стотици фенове на Берое изпълниха площада пред общината

Публикувано на:

Феновете на футболен клуб "Берое" излязоха на протест срещу продажбата на акциите на клуба. Незабавното спиране на финансирането на практика означава унищожаване на отбора. Протестиращите настояват собственикът на клуба ТЕЦ „Марица-изток 2“ да продължи да издържа отбора докато се намери нов собственик. 

"Има договори с футболисти и треньори, има лагери, ще започнат да се трупат задължения. Не сме срещу решението на министъра. Решили са, че държавата не може да бъде собственик на отбора и имат своите мотиви за това. Проблемът е, че се случва веднага и това е безпрецедентна атака към града и отбора", категорични са феновете.

ТЕЦ 2 продава акциите на Берое

На протеста беше поканен и министърът на енергетиката Александър Николов, който обаче не присъства.

След като се събраха пред сградата на общината, протестиращите се преместиха пред Областна администрация. Ако не бъдат чути, феновете са готови на по-крайни действия.

"Има много запитвания, доста голям интерес, което може само да ни радва. Но не можем да сме сигурни един нов собственик какво ще направи с отбора. Запитванията са от чужбина. Надявам се, че предстоят светли дни. Ако не се променят нещата, ще трябва да продадем някои футболисти. През март ще трябва да подадем документи за лиценз. Имаме 700 000 лева задължения към Община Стара Загора, които трябва да платим и към 400 000 лева заплати за декември", коментира изпълнителният директор на клуба Илко Русев. 

Вижте още