РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ремонтират спортна зала „Стара Загора“ през лятото

Публикувано на:

Постижението на баскетболистките на "Берое" няма аналог в историята на клуба. Никога не съм се съмнявал, че отборът има необходимите качества и заслужено спечели купата, каза кметът Живко Тодоров по време на среща с ръководството и отбора на БК „Берое – Стара Загора“. Зеленият тим извоюва победата и заслужи Купата на България по баскетбол в мач срещу „Монтана 2003“.

„Вие сте герои и написахте история, която ще остане за поколенията“, подчерта кметът и обяви предстоящия ремонт на спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ), който ще стартира през летните месеци.

Живко Тодоров изрази признателността си към основния спонсор на зеления тим - Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града. Ангелов бе удостоен с почетен плакет и грамота.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра, за да спечелим тази купа за Стара Загора. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на „Берое“ Таня Гатева.

В срещата участва й ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която пожела още много успехи на момичетата, а трофеите да красят витрината на Музей на спорта под липите, който да се помещава в новата многофункционална зала в парк „Артилерийски“.

Всяка една от баскетболистките получи грамота и подарък от Община Стара Загора, жест на признателност получиха още и президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар. Припомняме, че тимът е носител на приза „Отбор на годината за 2019“, а Таня Гатева за „Треньор на 2019 година“.

Вижте още