РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ТЕЦ 2 продава акциите на Берое

Публикувано на:

В съответствие с политиката на правителството за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД обявява за продажба 100% от акциите на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД. В момента централата е собственик на футболния клуб. Това е несвойствена за нея дейност, особено в контекста на дълбоката криза с енергийните цени, която налага необходимост от по-ефективно управление на компаниите в системата.

Бъдещите инвеститори във футболния клуб ще бъдат класирани според най-високата цена, предложена от тях. Заинтересованите лица могат да заявяват интерес на имейл: [email protected] и [email protected] в срок до 9 януари 2022 г.

"Държавата е решила, че не може да издържа клуба през ТЕЦ 2. Добре, няма драма в това. Но! Начинът, по който се прави, означава следното: финансирането е спряно от вчера. За да се намери нов собственик е необходимо време - месец, два. Докато трае тази процедура, при една неплатена заплата футболистите имат право да прекратят по вина на клуба договорите си. Това означава съсипване на отбора и разграбване на играчите без пари. Ето това е проблемът, приятели! Постъпва се абсолютно безотговорно, а можеше да се вземе решение да се прекрати финансирането от месец март и да се даде толеранс да се намери нов собственик и отборът да се запази!", коментира във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Вижте още