РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Богата културна програма подготвя община Чирпан през следващата година

Публикувано на:

По време на Явоворовите дни през месец януари, старозагорската опера ще гостува в Чирпан. Това обяви пред zagora.bg кметът Ивайло Крачолов. На 5 септември чирпанлии ще се насладят на спектакъл под диригенството на Старозагорския митрополит Киприан. Спектакълът ще се проведе на открито и ще е подарък по случай празника на града.

До лятото ще е ясно какво ще се случи с Културния дом – дали ще се довърши или ще се събори и изгради отново. Тенически оглед на сградата ще бъде извършен през пролетта. Спонтанно обаче е възникнала една идея – спектакъл в недостроената сграда в края на месец юли. Нещо, което не се е правило досега в България.

"Определено такъв тип културни прояви липсват на жителите на Чирпан", категоричен е Ивайло Крачолов. Мечтата му е Чирпан да бъде градът, който дава един специфичен нюанс в цяла България, а културният туризъм да бъде развит.

През юни ще се организира и голям туристически международен форум.

Есенен салон на изкуствата от 5 до 22 септември, международен винен фест, рокфест също са част от богатата културна програма, която община Чирпан подготвя за своите жители. 

Заради пандемията, през изминалите две години беше преустановен фестивалът в Златна ливада. Тази година обаче е заложен в културния календар. Обмисля се и Международна конференция за манастира.

Вижте още