РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

След Стефан Вълдобрев: Ваня Джаферович и Илко Русев се застъпиха за старозагорската гара - в сигнал до министерството на транспорта

Публикувано на:
Сигнал до Министерството на транспорта и съобщенията беше внесен днес по повод съдбата на гарата в Стара Загора. Искането е да бъде спазен ангажиментът и гарата в града да носи във фасадата си емблематичния зелен цвят от знамето на Стара Загора. Поводът за писмото са променени срокове за изпълнение на обекта. Вместо през отминалия октомври, гарата вече се предвижда да бъде завършена през месец май 2022 г. - според табелата на самия обект.

Близо 150 старозагорци подписаха сигнала само за броени дни. Сред подписалите личат и знакови имена като култовия футболист на "Берое" Ваня Джаферович, както и на изпълнителния директор на "Берое" Илко Русев. Общински съветници, адвокати, инженери, журналисти, пожарникари, целият управителен съвет на софийския клуб на привържениците на "Берое", дори и божии служители, личат сред имената в сигнала. 
Междевременно, скоро въпросът ще прозвучи и от парламентарната трибуна. Обмисля се и мащабна подписка.   

Старозагорци пишат: "Призоваваме да направите необходимото – докато все още има възможност – изпълнението да се фокусира върху акценти в идентичността на града. А също: да обезпечите срочното изпълнение на обекта – за да могат старозагорци най-после да имат пълноценна гара.

При първата копка на обекта преди време беше поет ангажимент цветните акценти във фасадата на старозагорската гара да са в зелен цвят. За момента обаче това не се случва - въпреки обществени обсъждания заедно с местната власт. В началото на есента имаше и нови анонси от страна на НКЖИ, че все пак ще ползва зелени елементи. Междувременно, старозагорци участваха в протести заедно с хората от Нова Загора, които пък пазят гарата си от събаряне. Старозагорци в София разпространиха специална декларация. Старозагорецът Стефан Вълдобрев също публикува призив в социалните медии, който срещна широко одобрение.
Добре знаете, че обществените сгради и пространства дават възможност да се създават такива градски легенди", завършват писмото си старозагорци.  
Вижте още