РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов благодари на дарителите

Публикувано на:

Кметът Ивайло Крачолов благодари на спомоществувателите на общински каузи в Чирпан в навечерието на Рождество Христово. На специално събитие в Къща музей „П.К. Яворов" той изрази признателността на жителите на общината към добротворците. 

"200 000 лева са набраните средства от дарители за две години в благотворителни инициативи, което означава за нас доверие към делата ни и навременна подкрепа в името на гражданите.  Бюджетът е недостатъчен, а необходимите проекти – множество. Малцина са наясно как се подкрепя и работи за обществото, особено когато ковид пандемията ни изправи пред сложни изпитания. На първо място  е  подкрепата на Многопрофилната ни болница за активно лечение, където лекари, сестри, персонал денонощно се борят за живота на съгражданите ни. За пациентите бяха осигурени необходимите: рентген, апарат за хемодиализата, медицински консумативи, уреди, транспортни средства и др. Признателен съм към всички фирми и земеделски производители, допринесли за осъществяването на проекти в здравеопазването, културата, спорта, туризма, социалната политика, подобряването на градската среда и др.", каза в словото си кметът, конкретизирайки проектите и подчертавайки ролята на всеки предприемач.

„Радвам се, че фирми избират Чирпан за реализиране и  разширяване на своите проекти. Инвеститорският процес е продължителен, но когато резултатите са успешни -  радостта е обща", допълни Крачолов. „Още в началото на мандата обещах, че Чирпан ще има нов облик, защото заслужава повече и ще го постигнем заедно с общи усилия", каза още кметът.

„Засиленият инвеститорски интерес към нашата община се определя като добра новина от всеки общински съветник. От името на местния законодателен орган благодаря на всеки представител на бизнеса и уверявам, че волята на всеки дарител е спазена", сподели и председателят на Общински съвет - Чирпан Иван Станчев.

„Най-важното  за един живот в една община са младите хора - те решават да останат и да гледат децата си, само ако има условия. Това, което правят общинското ръководство и администрацията доказва, че посоката е вярна", сподели изпълнителният директор на РАО „Тракия"  проф. Иван  Върляков. Той припомни в резюме икономическото развитие на Чирпан през годините, пожела общинско ръководство и бизнес да се радват на резултати от съвместните проекти и да продължават да създават условия за усмихнати горди чирпанлии.

Сърдечни благодарности от екипа на болничното ръководство поднесе главната медицинска сестра Тонка Червенкова. "С подкрепата на всички кризата по-лесно се преодолява, незабравими остават дните, в които имахме топъл обяд и невероятна морална подкрепа. Благодаря от името на моите колеги за помощта, която спасява и удължава  човешки животи. Здраве, весели коледни дни и благословена Нова година!", пожела  Червенкова.

Вижте още