РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Над 60 точки гласуваха съветниците на последното си заседание за годината

Публикувано на:

Над 60 предложения бяха разгледани и гласувани на днешното редовно заседание на Общински съвет - Стара Загора. Съветниците решиха до 30 юни 2022 година търговците да заплащат 30% от  пълния размер такса за ползване на общински площи. Утвърдени бяха нови цени на билетите за транспорт на хартиен носител, както и на електронните билети за градската част и извънградска част. С направените промени беше дадена възможност за комбинирани неограничени пътувания в рамките на 60 минути. Одобрена беше и възможността за преференциално пътуване на учащи, пенсионери и хора с увреждания с автобусен и тролейбусен транспорт на територията на община Стара Загора.

С три месеца беше удължен мандатът на Временна комисия за проверка и анализ на временните преместваеми /търговски/ обекти на територията на Стара Загора, подкрепено беше предложение за удължаване срока на действие на договори за наем на търговски обекти /маси/ на територията на централен зеленчуков пазар-закрита част.

Спорове в зала предизвикаха и разискваните план-сметки за дейностите по чистотата през 2022г., както и промяна числеността на персонала в Звено „Чистота", Звено „Озеленяване и комунални дейности", Звено „Гробищен парк", Звено „Поддръжка на пътно-знаково стопанство" и Зоопарк Стара Загора, считано от 01.01.2022 година.

Приети бяха Програмата за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух (ФПЧ10 и ФПЧ2,5) и поддържане на установените норми на територията на град Стара Загора с период на действие 2021– 2025 година, Програмата за опазване на околната среда на Община Стара Загора с период на действие 2021 - 2027 год. и Програмата за управление на отпадъците на Община Стара Загора за периода 2021  – 2028 год.

Старейшините дадоха съгласие Община Стара Загора да кандидатства по Проект "Красива България" към МТСП по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура" с проект „Благоустрояване на дворното пространство на Детска ясла № 12 "Боровец", УПИ XXIII, кв. 259 град Стара Загора". Целта на проектното предложение е чрез благоустрояване на дворното пространство да се осигурят подходящи условия за игра на децата, посещаващи заведението. Общата стойност на проекта е 351 383, 61 лв. с ДДС, от които 130 000 лева е финансиране по Мярка М02, а  221 383,61 лв. е съфинансирането от Община Стара Загора.

 

Вижте още